Selecteer een pagina

Hoe is het ontwikkeld?

Het originele model voor het voorspellen van het aantal besmettingen is ontwikkeld door de Technische Universiteit Eindhoven: https://www.tue.nl/en/news/news-overview/11-03-2020-eindhoven-data-scientists-take-on-corona-data-to-predict-growth-of-new-infections/.

Samen met het Maxima Medisch Centrum en AethiQs is dit model tevens vertaald naar een specifieke forecast van het aantal (IC) opnames in een provincie. Het model wordt separaat geschat en geforecast voor het aantal besmettingen en het aantal opnames.

Hoe vaak wordt het model geüpdatet?

Het model wordt eenmaal per dag geüpdatet door de drie partijen. Daarbij schat de TU Eindhoven op basis van de laatste cijfers het model en AethiQs controleert deze schatting aan de hand van haar eigen programmatuur als vier-ogen controle.

Daarbij zijn de specifieke forecasts voor de regio’s gebaseerd op de opname en IC gegevens die de regio zelf aanlevert. De regio’s zijn daarbij zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van deze data. Het model wordt continu doorontwikkeld door de drie partijen.

Waarom zie ik geen forecast van mijn regio?

Op dit moment hebben wij alleen van de regio Noord-Brabant de beschikking over zowel een complete dataset van het aantal besmettingen in de provincie Noord-Brabant (externe data) als een complete dataset van het aantal opnames en IC-opnames in de provincie Noord-Brabant (interne data). Uiteraard zijn wij bereid in de applicatie tevens de voorspelling voor andere provincies op te nemen zodra wij de beschikking hebben over deze complete 2 datasets voor deze provincies. Beschikt u over de benodigde data voor uw provincie en/of kleinere regio, maar ziet u dit nog niet terug in de applicatie? Neem dan contact op via het contactformulier. Graag kijken we dan gezamenlijk naar de mogelijkheden voor het verwerken van deze data in de applicatie. 

Kan ik de forecast ook krijgen voor een andere regio-indeling?

Ja, in veel gevallen kunnen wij de data ook voor een andere regio-indeling modelleren. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsregio of het specifieke verzorgingsgebied van uw ziekenhuis. In dat geval gaan we gezamenlijk bepalen welke data we toepassen in het model. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.

Wie zijn de makers?

De applicatie is een gezamenlijke inspanning van het Maxima Medisch Centrum, de TU Eindhoven en AethiQs.

Voor meer informatie over de drie partijen verwijzen wij u graag naar de betreffende websites.